Blog banner

5 tips om een effectieve 360 graden virtuele tour van jouw onderwijsinstelling te maken

Een 360 graden virtuele tour is de beste manier om zich oriënterende leerlingen of studenten in de instelling rond te laten kijken. De camera ziet alles rondom, en het resultaat brengt de sfeer over, maar een virtuele rondleiding gaat pas ècht voor je werken als bezoekers op een leuke manier bezig gehouden worden:

Bullet tip 01
Een ervaring is pas compleet met menselijke interactie, ook virtueel. Laat daarom de directeur, representatieve docenten, ondersteunende collega's èn leerlingen of studenten in de rondleiding figureren, als gezicht van de instelling. Men voelt zich graag thuis in een onderwijsinstelling en echte 'bewoners' verlagen de drempel om een volgende stap te nemen enorm.

tips onderwijsinstellingen figuranten

tips onderwijsinstellingen figuranten

Bullet tip 02
Waarnaar is een bezoeker van een open dag op zoek als hij of zij bij jou bij je instelling is? Men wil antwoorden vinden op bepaalde vragen die leven. Jij of een collega als deskundige, kent als geen ander de vragen die spelen bij leerlingen of studenten. Hoe zien de leslokalen er uit, welke docenten kan ik verwachten, zijn de gemeenschappelijke ruimtes wel gezellig, past het type onderwijs bij mij, etc.. De antwoorden die je op locatie aan bezoekers zou geven, geef je bij het doorlopen van de tour nu helder en interactief op momenten die de kijker zelf kiest. Laat op de plekken waar dat relevant is bondige uitleg verschijnen. Bijvoorbeeld met een knopje dat een pop-up oproept met een video of een korte heldere tekst. Zijn niet alle vragen beantwoord? Dan is er altijd nog dat knopje om contact op te nemen.
Bullet tip 03
Met het inbouwen van en een zoekspel met winkans is de kans het grootst dat men alle ruimtes bezoekt. En het is natuurlijk gewoon leuk. Verstop bijvoorbeeld letters in elke ruimte die aangetikt moeten worden en die samen een zin vormen. Als je elk jaar het zoekwoord laat wijzigen, kun je de 360 graden virtuele tour blijven gebruiken en houd je het spel interessant. Het inbouwen van een spel noem je in het Engels ook wel gamification.

Tip onderwijsinstellingen over Gamification

Tip onderwijsinstellingen over Gamification

Bullet tip 04
Heb je meer te vertellen dan het voorgaande? Denk er aan dat de tijd van je bezoekers om zich te oriënteren beperkt is. Langer in jouw virtuele tour rondkijken, betekent korter op de website van andere onderwijsinstellingen rondkijken. Neem daarom video's, downloads en andere relevante inhoud op in de tour. Zo leert men je school of universiteit nog beter kennen en resteert er minder tijd om zich elders te informeren.
Bullet tip 05

Hoe dicht een 360 graden virtuele tour de werkelijkheid ook benadert, het is geen 100% vervanging van een daadwerkelijk fysiek bezoek. Voor het stellen van vragen aan docenten of ondersteunende collega's blijft het prettig om daadwerkelijk langs te komen. Het is goed dat in de tour uit te lichten en te faciliteren door meerdere contactmogelijkheden te bieden. Een bonus bij het aanvragen van een brochure is dat dat ook contactgegevens oplevert die op te volgen zijn.

Tip onderwijsinstellingen over contact opnemen


Tip onderwijsinstellingen over contact opnemen

Ben je benieuwd naar hoe een 360 graden virtuele rondleiding van een middelbare school er uit kan zien? Bekijk dan dit voorbeeld van Het Heerenlanden in Leerdam.

 

vrijblijvend en binnen
1 werkdag antwoord

 

meer projecten
van blije klanten

 

kijk wat kan
of bedenk iets nieuws

 

vrijblijvend en binnen
1 werkdag antwoord