■ 05 DEC 2016 

 

Meer klanten met een virtuele 360 graden tour, gratis en voor niets?  

 

‘Gratis’ wekt direct de interesse, meestal snel gevolgd door argwaan. Want gratis? Daar moet iets mis mee zijn. Als ontvanger van ‘gratis’ ben je toch een beetje bang te moeten betalen, verwacht je dat de weggever geen echte waarde heeft, of denk je dat het om een probeerversie gaat. Dus een gratis virtuele 360 graden tour die klanten oplevert, kan dat?

  

Is de ruimte die jij ontworpen hebt of verhuurt hèt visuele visitekaartje van jouw zakelijke opdrachtgever? Val je in de categorie B2B interieurarchitecten, totaalinrichters of verhuurders van evenementenlocaties? Om maar gelijk met de conclusie in huis te vallen: ja, gratis kan. Hoe dat kan ga ik nog uitleggen, maar laten we eerst eens kritisch kijken naar je online portfolio. Staan nieuwe klanten na het zien ervan in de rij om zich door jou te laten bedienen? Zo ja, bespaar je dan de tijd en lees niet verder.

 

gratis

 

Je bent er nog, dus je portfolio is blijkbaar voor verbetering vatbaar.

Vaak gezien bij interieurarchitecten is een portfolio met daarin vooral schetsen van te realiseren en hopelijk ook echt gerealiseerde projecten. Foto’s van het resultaat ontbreken dan en de kwaliteiten van de ontwerper ervan komen onvoldoende aan bod. Denk aan keuzemomenten in het ontwerpproces en het benoemen van wat typerend is voor jouw stijl. In een virtuele 360 graden tour verschijnen hierover eenvoudig tekstballonnetjes met die info op de juiste plekken.

Totaalinrichters laten meer foto’s van de overall-resultaten zien. Maar hoe snapt jouw aspirant opdrachtgever, jouw websitebezoeker, dat de keuze voor dit of dat interieur een antwoord is op de functie die de ruimte moest gaan hebben? Die ziet plaatjes zonder verhaal. Jij laat je kunde zien door dat uit te leggen waar het relevant is, dan snapt iedereen dat ze jou moeten hebben voor die openstaande klus.

En hoe beoordeelt een organisator of de faciliteiten van jouw feestlocatie aan de eisen voldoen als je alleen de focus legt op sfeerverhogende details? Die faciliteiten moeten natuurlijk ter plekke worden uitgelicht met een knopje en korte informatie. Daarbij is er de kans dat men zich gedesoriënteerd voelt na het zien van slideshows vol tafelopstellingen of feestgangers. Die organisator zoekt houvast en wil zich ruimtelijk inleven. Dat wil trouwens iederéén die op zoek is naar een ruimte waarover is nagedacht, met de juiste sfeer en met een heldere functie. Klanten worden daar blij van. 

Jouw opdrachtgever heeft er zelf dus ook alle belang bij dat de locatie die jij hebt ontworpen of hebt verhuurd zo aansprekend mogelijk geëtaleerd wordt. De investering in die locatie, waaronder jouw factuur, moet zich namelijk terugverdienen. Hoe doet hij dat beter dan door zijn fysieke publiek uit te breiden naar online virtueel publiek, door van virtuele bezoekers op hun beurt betalende klanten of bezoekers te maken? Dit lijkt een vraag, maar is het antwoord. Het antwoord op de vraag hoe het kan dat ik voor jou een gratis virtuele 360 graden tour kan maken die ook jou nieuwe klanten oplevert. Zoiets als dit voorbeeld, maar dan op jou toegepast:

 

 

Het is simpel. Je hebt vast opdrachtgevers die zelf nog niet weten dat ze hun locatie in 360 graden willen laten fotograferen en presenteren. Dat willen ze, want jij bent er trots op en zij ook. En niemand wil het publiek beperken tot alleen de fysieke bezoekers. Wil jij je opdrachtgever helpen aan een groter bereik en een snellere terugverdientijd van hun investering? Laat O kijk! dan betaald voor hen werken, zodat jij de foto’s en interactieve presentatie gratis kunt gebruiken voor je eigen portfolio. Compleet met eenvoudige middelen waarmee jouw toekomstige klanten met jou in contact komen. Het vraagt een kleine investering van je tijd en dit is wat je terug krijgt:

  • gratis een extra tevreden opdrachtgever.
  • gratis een krachtige aanvulling op je portfolio.
  • gratis iets moois voor in je nieuwsbrief.
  • gratis extra aandacht voor jou via de communicatiekanalen van je opdrachtgever.
  • kortom: gratis een grotere kans dat nieuwe klanten zich bij je melden! 

Klinkt dat goed en ben je er klaar voor te zien welke nieuwe klanten na het zien van je nieuwe portfolio aansluiten in de rij om zich door jou te laten bedienen? Neem dan vrijblijvend contact op. 

 

Neem contact op >

 

Volgend artikel >

 

 

  O kijk! Virtuele Tours
    Dennis van Duijn
    Burg Martenssingel 57
    2806 CN - Gouda
    Nederland

 

  info@okijk.nl
  +316 3313 6869
  Whatsapp chat
     
KvK   50187554
BTW   NL001967582B58

stuur een bericht >

 

  Instagram
  Twitter
  Facebook
  LinkedIn
     
We maken gebruik van cookies om de website te kunnen verbeteren en herleiden niet tot personen. Door gebruik te maken van deze website ga je daarmee akkoord.